|

Begravelse under Corona

Selvom corona-virussen har overtaget verden og forårsaget store nedlukninger, er det ikke ensbetydende med, at livet går i stå – det fortsætter. Det samme gælder også for døden, som vi alle ender med at være til sidst. Corona-virussen dræber muligvis flere mennesker end normalt, så det betyder, at der er et større behov for en bedemand end normalt. Bedemanden har stadig åbent, og det samme har kirkerne for begravelse og bisættelse – dog med særlige restriktioner, som skal efterkommes. Vi vil forklare, hvordan det stadig kan lade sig gøre at holde en glorværdig afsked med dine nærmeste og på samme tid overholder corona-restriktionerne.

Andre regler for forsamling

Forsamlingsforbuddet har siden 13. januar været minimeret til maks. 5 personer og en forespørgsel om at aflyse alle unødvendige aftaler. Heldigvis er det ikke det samme inden for kirken. Corona-reglerne anbefaler, at hvert menneske skal have 7,5 kvadratmeters fri plads, og der kan derfor lade sig gøre at samle flere end de førnævnte 5. Dog er det stadig et mindre antal mennesker, der er tilladt til begravelsen, men du kan sammen med en bedemand arrangere en forsamling af de aller næreste. Desuden er der også særlige regler for folk, der bor i samme husstand, da de gerne må sidde tættere sammen end anbefalet. Det er derfor muligt at få en forsamling af en vis størrelse.

Ceremonien skal ændres

Typisk vil du arrangere med præsten, at der er sang fra de sørgende gæster, men det er ikke det smarteste at gøre lige nu. Heldigvis er der flere muligheder her: Sammen med din bedemand kan du arrangere en sanger, få koret til at synge i stedet for gæsterne eller kun lade orgelet spille sangene uden sang. Det bliver gjort i håb om at mindske risikoen for smittespredning under ceremonien. Ellers er der ikke så mange andre ting at tage hensyn til – udover at huske håndsprit, vaske hænder og ingen fysisk kontakt. Hvis du bor i Brønshøj eller København-området, kan du tage kontakt til din lokale bedemand v/ Lone Johannesen. De kan hjælpe dig med at arrangere begivenheden, så du både får tid til at sørge under ordentlige forhold, uden risiko for smitte, men samtidig så de aller tætteste kan få lov til at sige det sidste farvel til den afdøde. Giv den afdøde og dig selv en hjælpende hånd med hjælp fra en lokal bedemand i Brønshøj.

Similar Posts