|

Fjernundervisning giver dig en verden af muligheder

Flere og flere har efterhånden hørt om fjernundervisning. Det bliver nemlig i et stadig større omfang brugt som alternativ til fysisk undervisning i et klasselokale. Og det er der flere grunde til. Der er mange fordele ved at undervise via onlinemedier eller ved at modtage fjernundervisning. Her får du et lille overblik over, hvad det egentlig vil sige at blive undervist via en online platform, samt hvilke fordele der følger med.


Sådan fungerer fjernundervisning:

Kort sagt indebærer fjernundervisning, også kaldet e-learning, at blive undervist gennem forskellige onlinesystemer. Med e-learning menes der mere konkret kompetenceudvikling, der foregår helt eller kun delvist gennem digitale medier. Og det kan gøres på mange forskellige måder. Et eksempel er platformen Teams. Herigennem kan både virksomheder, skoler og andre institutioner, hvor fjernundervisning kan være relevant, foregå på en meget nem måde. Det gør det nemlig muligt for underviseren og eleverne eller kursisterne at kommunikere med hinanden via besked, chat, opslag eller via webcam. Derved kan undervisningen foregå næsten som normalt. Man kan dele materialer, opgaver og andet, hvilket er med til at skabe effektiv læring.

Fordele ved e-learning

I tidens moderne samfund har mange menneske en hel del bolde i luften på samme tid. Og blandt andet dette er en af grundene til, at fjernundervisning er blevet så udbredt. Der findes derudover et hav af andre fordele ved at blive undervist via online medier. Her er der et overblik over disse:

  • Fleksibilitet. Online medier gør det muligt at modtage undervisningen på sin computer hvor og hvornår, det passer bedst. Det vil sige, at både underviser og kursister kan tilpasse undervisningen til deres travle hverdag.
  • Det er omkostningsbesparende, fordi institutionerne bag undervisningen slipper for at betale for et lokale eller andre materialer, da det hele foregår online.
  • Det er i højere grad målbart, fordi det foregår online. Dermed bliver det nemmere at vurdere effektiviteten af undervisningen.


Fjernundervisning giver muligheder

Som sagt er der mange fordele ved fjernundervisning. Det åbner dermed mange muligheder, fordi det bliver nemmere som elev eller kursist at deltage i undervisningen. For eksempel kan man deltage i HF eller i folkeskolens forberedelseseksamener gennem online undervisning, hvilket gør det mere attraktivt for mange at kaste sig ud i det. Det er en mulighed for at flere kan få en uddannelse, fordi det er lettere at tilpasse undervisningen ind i sin hverdag.

Similar Posts