Hvordan kommer man bedst igennem en bisættelse?

Når en nær ven eller et elsket familiemedlem går bort, skal man beslutte sig for, hvordan man vil tage afsked, og om der foreligger nogle specielle ønsker til selve bisættelsen.

Når den, man har kær, går bort

Når en, man har kær, går bort, bør man som noget af det første tage kontakt til en læge, som vil kunne foretage et ligsyn og lave en dødsattest. Hvis dødsfaldet er sket på et plejehjem, er det som regel personalet, der tager kontakt til den nærmeste læge, men hvis det er i eget hjem, bør du kontakte afdødes egen læge.

De store spørgsmål

I forbindelse med en bisættelse opstår der normalt en lang række spørgsmål, som skal besvares. Derfor er det en god idé at se efter, om afdøde har nedskrevet nogle sidste ønsker i et testamente eller lignende. Det kan fx være, at afdøde havde nogle bestemte ønsker til at blive begravet eller kremeret, måske skulle en bestemt præst medvirke, eller måske ønskedes der en bestemt ceremoni. Det er oftest den nærmeste familie, der står for bisættelsen og begravelsen, men er der ingen, der ønsker at påtage sig den opgave, kan kommunen også træde til – her bestemmes alt dog af kommunen, og familien mister dermed retten til indflydelse på resten af forløbet.

En bedemand hjælper med alt det praktiske

Det kan måske føles uoverskueligt, når det kommer til at beslutte sig for, hvor den afdøde skal bisættes, hvad man skal være opmærksom på, og hvor man i det hele taget skal starte. En bedemand vil kunne hjælpe med alt det praktiske, som hører sig til en bisættelse. Bedemanden står for kontakten til kirkekontoret og den tilhørende kirke, hvor selve bisættelsen finder sted.  Skal afdøde begraves, sørger bedemanden også for kontakten til graveren og det videre forløb der.  

Similar Posts