|

Kan jeg selv udarbejde et skøde?

Når huset er solgt, og aftalen skal underskrives, kan det være fristende at spare nogle penge ved at udarbejde et skøde selv, men det er ikke en let opgave. Det kræver en masse viden og arbejde selv at udarbejde et skøde korrekt. Der er dog ingen regler for, hvem der skal udarbejde skødet, og det er derfor heller ikke forbudt selv at gøre det. Men pas på – der er mange faldgruber, så det er vigtigt, at du stoler på, hvad du skriver i aftalen.

Vær opmærksom på de små detaljer

Det kan virke som en let opgave at notere detaljer om huskøbet ned, men selv de mindste detaljer er vigtige, og de kan i sidste ende få store konsekvenser for dig som køber eller sælger, hvis ikke skødeudarbejdelsen er korrekt. Det kan også være farligt, fordi du måske ikke er dækket ind under forsikringen, hvis du laver fejl i skødet og ender med at skulle betale flere penge end først beregnet.

Det er også en bekostelig affære at rette fejl i skødet hos tingslysningssystemet, så derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du laver. Derfor anbefales du ikke at skrive skødet selv, medmindre du har erfaring med, eller kender til, tingslysningssystemet.

Der er også juridiske aspekter i et skøde, der kan være svære at afkode, så det anbefales også, du sikrer dig advokatforbehold i skødet.

Få professionel hjælp

Hvis du ikke vil kaste dig ud i at skrive dit skøde selv, kan du altid søge hjælp hos professionelle og erfarne folk. Hos advokatfirmaet Linda Andersen har de over 19 års erfaring og hurtig behandling af din sag til en god pris. Her er du også dækket ind under en ansvarsforsikring, så du er sikker på at små fejl ikke kommer til at koste dyrt.

Kontakt Linda Andersen og hør mere om skødeudarbejdelse, eller hør mere om deres andre ydelser.

Similar Posts