Gode grunde til at vælge fjernevarme
Der er mange måder at opvarme din bolig på, når de kolde måneder kommer snigende. Det kan eksempelvis være ved hjælp af et oliefyr, et pillefyr eller ved at få en varmepumpe installeret. En anden mulighed er derudover via fjernvarme, der er en meget udbredt varmeløsning i Danmark. Der er både fordele og ulemper ved dette. Især fordelene kan du få et overblik over her, så du ved, hvorfor du skal vælge fjernvarme som din varmekilde til dit hjem om vinteren.
Forskellen på fjernvarme og jordvarme
Det kan ofte være svært at kende forskel på de forskellige måder at varme din bolig op på. Det gælder blandt andet, når der tales om fjernvarme og jordvarme. Men der er faktisk forskel på dem på forskellige områder:
- Ved jordvarme graves en slange ned i jorden, hvormed varmen bliver trukket ud af jorden. Herefter føres denne varme ind i huset og varmer dette op. Dette har en høj anlægsomkostning, hvorfor det er vigtigt med en god isolering, så det udnyttes på bedste vis.
- Fjernvarme derimod foregår via et ledningsnet, som fører varmt vand fra et kraftværk og ind i dit hus, så dette bliver opvarmet. Dette er billigere end jordvarme, hvilket også er en af grundene til, at det er så populær en løsning i Danmark. Derudover er det miljøvenligt og har ikke brug for vedligeholdelse.
Det koster fjernvarme
En af fordelene ved at vælge fjernvarme frem for eksempelvis jordvarme er, at det er en hel del billigere at få installeret og opsat. Det koster omkring 50.000 kr. at få fjernvarmen opsat i dit hjem. Til sammenligning koster jordvarme ofte over 100.000 kr. at installere. Derfor vælger mange fjernvarme som deres varmekilde i deres bolig.