|

Hvilken gulvbehandling skal du vælge?

Hvis du har trægulv i din bolig, kommer du før eller siden ud før, at du synes, gulvet trænger til en gulvbehandling. Først er fremmest skal du typisk, før du behandler dit gulv, foretage en gulvafslibning eller gulvafhøvling, hvorefter gulvet er klar til at modtage en gulvbehandling.

Hvilke gulvbehandlinger findes der?

Der findes en række forskellige behandlingstyper, som du kan give dit gulv, hvor denne tekst begrænser sig til at uddybe følgende former for behandling af gulv:

  • Ludbehandling
  • Sæbebehandling
  • Gulvafslibning

Ludbehandling:

En ludbehandling benyttes i forbindelse med at forhindre den naturlige gulningsproces i træet. Lud kan både anvendes på ubehandlede og nyafslebne gulve. En ludbehandling er en alsidig behandling, eftersom den kan bruges til alle slags massive trægulve, men pga. dette vil du alligevel få et forskelligt resultat. En ludbehandling giver lyse trægulve et flot hvidligt udseende, mens den naturlige struktur også fremhæves samt bevares.

Dog skal du også være opmærksom på ludbehandlingens begrænsninger, da ludbehandlingen ikke beskytter gulvet mod snavs, skidt og slid, hvorfor denne behandlingstype skal kombineres med en lakbehandling.

Sæbebehandling:

En sæbebehandling kan også være en god behandlingstype til dit trægulv. Sæbebehandlingen er karakteriseret ved at give dit gulv en flot, resistent og silkeblød overflade, som passer rigtig flot ind i den lyse nordiske indretningsstil.

Først skal dit gulvs overflade slibes ned til rent træ, hvorefter gulvet skal have en grundig rengøring. Dernæst er gulvet klar til sæbebehandling, der endda både rengør og åbner træets porer samtidig, så du får en flot, resistent overflade. Fordelen ved denne behandlingstype er, at sæbebehandlingen sker på samme vis som en normal gulvbehandling, hvorfor det er et meget simpelt behandlingsalternativ.

Gulvafslibning:

En gulvafslibning er også en glimrende måde at renovere dine slidte trægulve i din bolig på. En gulvafslibning benyttes typisk, hvis der er store hakker og ridser i gulvet, hvis der er en stor farveforskel i lakken og træet eller gulvet er meget snavset. Efter du har givet dit gulv en god gulvafslibning, er det efterfølgende klar til enten sæbe- eller ludbehandling.

Similar Posts