|

Privat rengøring er populært i København

Emma Gad, der blandt mange, anses for at være hele Danmarks ledestjerne i alle forhold omhandlende takt og tone skrev, i 1903 følgende: “Den første Morgengerning i Køkkenet bestaar i at lukke alle Vinduer op, feje og vadske Gulvet, tørre Støv af og eventuelt bære Brændsel.”

Meget vand er løbet gennem åen siden. Særligt for kvinderne, der dengang stod for stort set alle hjemlige pligter. Nu til dags, er den private rengøring et fællesforetagende – i hvert fald i det fleste hjem…

Efter kvinderne kom på arbejdsmarkedet har den private rengøring været på retræte. Privat rengøring har siden kvindernes indtog på arbejdsmarkedet, været forbeholdt de velstillede, der uden skrupler kunne betale sig fra hverdagens strabadser. Men denne tendens er snart ved at være et levn fra fortiden. –  sådan ser det i hvert fald ud hvis man kigger på markedet for privat rengøring i København.

Privat rengøring kan gøres billigt

Privat rengøring er nemlig ikke længere en service, der kun serveres for en eksklusiv gruppe mennesker. Der har nemlig været en demokratisering af erhvervet, der har muliggjort at selv helt almindelige mennesker, også kan få rengjort deres private hjem.

Med moderne au pair løsninger til private, fordelagtige arbejds- og skatteregler har muligheden for at få en privat au pair aldrig været større. Men den private rengøring er heller ikke længere blot for de, der har plads til en au pair. Den teknologiske måde at organisere os på, har gjort det muligt for mange københavnere at få privat rengøring at få privat rengøring flere gange om måneden, til overkommelige priser. Med sharing economy, og en udvikling vi har set med apps som Uber og Airbnb, kan private frit booke “freelancere” til at komme forbi i deres private hjem og gøre rent.

Udviklingen af er kun lige startet

Alt dette falder i spænd med den demokratisering af huspligter som vi har oplevet i gennem mange år. Vi kan få leveret vores mad til døren, vi kan leje dele biler, vi kan få afhentet vores vasketøj i hjemmet, og få afleveret friske dagligvare lige på vores dørtrin. Ja der er snart ikke en hus pligt som vi ikke kan betale os fra på vores smartphone, og i fremtiden vil denne udvikling kunne blive mere udbredt til selv de mindste dagligdags gøremål. 

Similar Posts