Corona hurtigtest – FAQ

Hvad er en Corona Hurtigtest?

En Corona Hurtigtest kan vise svar på din Corona test efter blot 20 minutter. Det udføres af private medicinalselskaber som HaemoMedtec, der befinder sig i Ikast. Den testtype de benytter sig af, er en særlig antigentest, der er højt udbredt i lande som Korea, hvor de håndter coronapandemien med høj effektivitet. Antigentesten som HaemoMedtec benytter sig af skiller sig ud ved at podningen sker gennem næsen og ikke svælget, og direktøren fra HaemoMedtec mener at denne testtype er mere effektiv, eftersom svaret på testen gives efter blot 20 min.

Hvem bruger det?

Til at starte med var en Corona Hurtigtest brugt af ansatte, der skulle have svar hurtigst muligt, sådan at de med det samme kunne komme tilbage på arbejdspladsen, hvis det tillader sig. Efter HaemoMedtec åbnede op for at hurtigteste private, er det dog også blevet enormt udbredt, da privatpersoner stormede derhen for at få dem selv testet. I Storbritannien er de også begyndt med at udbrede hurtigtester især i sundheds- og plejepersonalet. Nogle epidemiloger mener også, at de sagtens kan blive benyttet i mange flere situationer, hvor det ikke kan betale sig at vente på svar: koncerter, forelæsningssale, arbejdspladser, bryllupper og lignende. Bliver det udbredt nok i samfundet kan det være med til at knække kurven, mener epidemilog Michael Mina fra Harvard Universitet.

Fordele ved Corona Hurtigtest

Fordelene ved en Corona Hurtigtest er selvfølgelig muligheden for at give svar inden meget kort tid, sådan at flere kan testes oftere. Det giver også mulighed for mobile testleverandører, der kan være med til at knække kurven ved at øge testkapaciteten. Får man nemlig spredt analysefaciliteter rundt i landet, giver det ikke kun hurtigere svar, men øger også den generelle testkapacitet ved at mindske tiden på transport af prøver til Aarhus eller København. Der argumenteres også, at Corona Hurtigtester er et billigere alternativ til de offentlige tester.

Virker Corona Hurtigtest?

Der er stadig skepsis over for Corona Hurtigtest, eftersom deres procenttal ikke er ligeså sikre som de offentlige tester. Nogle mener at en positiv test er 90% sikker i sit resultat, hvorimod en negativ test er 100% sikker. Derfor er Statens Serum Institut stadig skeptiske over at udbredte implementeringen af Corona Hurtigtester, da kvaliteten halter en smule i forhold til de almindelige offentlige tester, der har højere sikkerhed. Internationale forskere mener dog, at udbredelsen af Corona Hurtigtester kan være et supplement til de almindelige tester.

Similar Posts