Derfor skal du have massage

Massage – traditionel kropshealing

Der er næsten intet som en god massage til at løsne godt op i kroppen. Massage er en ældgammel metode til at løsne op i led og muskler, og lindre smerter, og består i ganske grove træk af, at man “ælter kroppen” ved bestemte punkter i forskellige grader af hårdhed. Der findes mange former for massage, lige fra den traditionelle og sportsmassagen, til lavastensmassage, og de har alle en masse fordele med sig – og måske endda nogle fordele som man ikke engang var bevidst om.

Lindrer smerter og forhindrer inflammation

Den mest velkendte fordel ved massage er, at den lindrer smerter og ømhed i muskler og led. Det gælder faktisk rigtig mange former for smerter, endda også hovedpine. En god massage mindsker også risiko for inflammation i musklerne efter træning. Især sportstræning har den sidstnævnte fordel, da sportsmassage hårdere end den almindelige massage, og dermed er tiltænkt udøvere af sport, som har smerter i bestemte områder af kroppen efter træning, opvisning eller kamp. Som en ekstra prik over I’et giver massage bedre blodcirkulation, som kan resultere i smukkere hud.

Bekæmper stress og styrker immunforsvaret

Hvad der måske ikke er lige så alment velkendt er, at massage også kan reducere stress, depression og angst. Niveauet af stresshormoner i kroppen kan reduceres igennem massage, og der kan udløses dopamin og/eller serotonin, som hjælper på depression og angst. Den reducerede mængde af stresshormoner har endda også en positiv effekt på immunforsvaret – to fluer med et smæk. Da massage hjælper kroppen med at skille sig af med affaldsstoffer, er det vigtigt, at man drikker godt med vand efter massagen. Mange føler sig meget tørstige bagefter, og det er med god grund, så grib fat i vandflasken og få noget væske i kroppen.

Similar Posts