Sådan vælger du seng, hvis du har dårlig ryg

Døjer du med dårlig ryg, er det rigtig vigtigt, at du har en ordentlig seng. En dårlig seng og rygproblemer hænger i mange tilfælde uløseligt sammen, og en dårlig seng vil være med til både at fremprovokere eller forværre rygproblemer. Derfor er det vigtigt, at du har en god seng, som passer til din krop, og som dermed vil kunne understøtte din ryg. Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvordan du vælger den helt rigtige seng til netop din krop.

Find den rette seng til din krop

Når du lider af rygproblemer og skal ud og have fat i en ny seng, er der et par ting, som du kan være opmærksom på, når du skal vælge. Det er blandt andet, at:

  • Din rygsøjle skal være lige, når du ligger i sengen
  • Du skal investere i en god hovedpude
  • Du skal sørge for at din seng passer til din højde og ikke er for lav
  • Du kan overveje en elevationsseng

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort at følge ovenstående råd, men tager du ud i en butik med dygtigt personale, vil du kunne få rådgivning og hjælp, så du kan finde en seng, der passer til din krop og dermed forhåbentlig kan være med til at afhjælpe nogle af de smerter, du har i ryggen.

Elevationsseng til dårlig ryg

Skal du ud og have ny seng, kan du overveje en elevationsseng til dårlig ryg. En elevationsseng har mange ergonomiske fordele, som du vil kunne nyde godt af, og som din ryg i længden vil takke dig for. Sidder du eksempelvis ofte i sengen og læser inden sengetid, vil du kunne hæve sengens ene ende, så du, selvom du sidder i sengen, vil have mulighed for at sidde korrekt og ikke belaste din krop og din ryg. Hvis du har fysiske udfordringer på grund af smerterne, vil elevationssengen ligeledes være et oplagt valg, da den på flere forskellige måde kan bidrage til aflastning i hverdagen.

Similar Posts