Gør-det-selv – murerprojekt


Overvejer du at kaste dig ud i et gør-det-selv murerprojekt, men er i tvivl om hvad du egentlig skal bruge til selve arbejdet?

Ved murerarbejde bruges foruden fliser eller sten altid mørtel, som er en blanding af uorganiske bindemidler som kalk eller cement og et tilslagsmateriale som sand eller vand. Mørtel anvendes for at fylde mellemrummene mellem stenene og holde dem sammen til en fast konstruktion. Mørtel er derfor helt afgørende for et vellykket murerarbejde.
Men det er vigtigt at blander mørtel korrekt for at opnå den ønskede effekt. Først skal du hælde vand i en spand og tilsætte mørtelmix og herefter cement. Dernæst blandes disse ting med piskeriset på din boremaskine. Er mørtelblandingen for våd, skal der tilsættes ekstra mørtelmix.
Når blandingen har opnået den rette konsistent og er færdig, skal boremaskinens piskeris rengøres, så det er klar til brug næste gang. Piskeriset kan med fordel rengøres i en spand med rent vand.
Det er en god idé at lade mørtelblandingen stå i ca. et kvarter, så blandingen kan nå at sætte sig inden brug. Afhængig af hvor mørtlen skal bruges, skal tørheden på massen være forskellig.

Har du ikke tid eller lyst til at give dig i kast med at blande mørtel og udføre murerarbejde selv, kan du altid få hjælp af en professionel murer. Murere findes alle steder i landet, og du kan derfor få en lokal murer til at hjælpe dig med dit murerprojekt. Bor du f.eks. i Glostrup eller omegn kan du kontakte en murer i Glostrup

Similar Posts