|

Hvad gør et vandrensningsanlæg?

Et vandrensningsanlæg er en nødvendighed for ikke-skadeligt vand i de danske hjem. Når du vasker hænder, går i bad eller skyller ud, er det ikke rent vand der løber igennem kloakkens rør. Vandet er fyldt med bakterier, slam og kemikalier, som skal renses ud før vandet kan sendes tilbage i kredsløb. Det er her, at vandrensningsanlæg kommer ind i billedet. Disse sørger nemlig for, at vandet i din vandhane er fri for affaldsstoffer og kemisk affald.

Hvordan fungerer et vandrensningsanlæg?

Overordnet sørger vandrensningsanlæg for, at vandet der bliver sendt tilbage i kredsløb, ikke er sundhedsskadeligt for mennesker. Dette gør de igennem mekanisk, biologisk og kemisk rensning. Mekanisk rensning fjerner de største uønskede elementer fra vandet; den biologiske rensning fjernes organiske stoffer samt metaller, og til sidst bliver f.eks. tungmetaller bundfældet igennem den kemiske rensning.

Vi har brug for vandrensningsanlæg

Vandrensningsanlæg er alfa omega for rent drikkevand – og dermed også for vores sundhed. Derfor finder man også vandrensningsanlæg i Jylland, på Fyn, i hovedstadsområdet og resten af landet. Det er takket være disse, at vi kan tænde for vandhanen og tage et glas vand, uden at skulle frygte for, om vi bliver syge.

Similar Posts