|

Guide til udlægning af rullegræs

Hvorfor vælge rullegræs frem for sået græs?

Hvis du lige har anlagt ny have, eller hvis du har dele af din græsplæne, der har været gravet op, kan det være en god idé at lægge rullegræs til at dække pletterne. Der findes en række fordele ved at bruge rullegræs i haven, og den største og mest indlysende er jo nok, at du får en flot, ny plæne, så snart rullegræsset er lagt.

Når du sår græs, skal det vandes og plejes – og passes på, før at stråene kan spire og gro til en rigtig plæne. Det kan tage op til to uger, før du kan se, om græsset gror, som det skal. Når du modsat bruger rullegræs, får du med det samme et flot resultat, såfremt du har gjort lagt det korrekt. Netop derfor får du i dette indlæg også en guide til, hvordan du selv kan lægge rullegræsset på den helt rigtige måde!

Guide: Sådan lægger du rullegræs

  • Forbered jorden og gør underlaget klar: Inden du kan lægge rullegræsset, er det vigtigt, at underlaget er frit for ukrudt, gamle græstotter, sten og huller. Du kan med fordel bruge en spade og en tromle, så du også får gjort underlaget jævnt, hvilket også er vigtigt.
  • Giv jorden gødning og ny energi: For at jorden bedst kan tage imod det nye rullegræs, og så græsset hurtigt kan slå rødder, er det en god idé at gøde den klargjorte og faste jord.
  • Læg dit nye rullegræs: Rullegræsset skal gerne lægges så tæt som muligt, så der ikke kommer nogle huller eller ujævne steder. Du kan med fordel starte med at lægge på de længste sider, så det først er til sidst, du skal skære græsset til.
  • Arbejd gerne hurtigt: For at rullegræsset får de bedste muligheder for at slå rødder, anbefales det, at rullegræsset er blevet lagt senest 8 timer efter, du har fået det med hjem. Her er det også nemmest at arbejde med. Allier dig evt. med en nabo, hvis du har brug for en ekstra hånd.

Vand græsset godt: Giv rullegræsset en god vanding, gerne umiddelbart efter, du har lagt det sidste.

Similar Posts