Hvad er HF og hvad består det af?

HF står ikke for ”hurtig færdig”, som mange eller går og joker med, men er egentlig en forkortelse for Højere Forberedelseseksamen – det er en gymnasial uddannelse præcis på samme niveau med en normal STX! Uddannelsen krævede tidligere, at du havde gået i 10. klasse, før du kunne søge ind, men dette er ikke tilfældet længere. Nu er det nemlig muligt at tage en studieforberedende ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau på HF direkte fra 9. klasse!

Hvordan adskiller HF sig fra STX?

Uddannelsen varer kun to år på HF, hvorimod de resterede gymnasiale uddannelser kræver et treårigt forløb. Det gør HF et lækkert alternativ til de resterende tre gymnasiale muligheder, hvor du altså har muligheden for at afslutte et helt år før den gennemsnitlige gymnasieelev. Til forskel for STX skal du f.eks. også op til alle eksaminer på din HF.  HF er især rettet mod erhvervsakademier og professionsbachelorer, men du kan sagtens også få adgang til universitet ved at læse på HF. Det kræver blot en særlig fagpakke, der f.eks. øger dine timetal under uddannelsen. På HF har de altså fokus på at hjælpe med karriereafklaring, nye praktik- og projektforløb og mere feedback. Det hjælper alt sammen til at klæde dig på til fremtidens udfordringer!

Hvor kan man læse HF henne?

De fleste gymnasier tilbyder både STX og HF. Det gælder også Høng Gymnasium, der er et lækkert lokalt gymnasialt fællesskab til dig, der bor i Høng eller omegn. Her har lærerne tid til alle, og du kan få koblet teori og praksis sammen uden problemer, sådan at du kan komme helt tæt på dine interesser og mulige fremtidsmuligheder. På HF skal du nok blive hjulpet igennem og få udforsket dine interesser, og har du spørgsmål, er der altid en studievejleder til stede! Det er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil udvikle dig fagligt og personligt, og vil kaste dig ud i fremtidens udfordringer tidligere, men også med mere sikkerhed i dine evner.

Similar Posts