Sådan fixer du selv en forstoppet håndvask

I de travle dage, hvor der ikke er andet på programmet end madlavning og spisning efter en lang arbejdsdag, kan det være en decideret pestilens, når man er færdig med at spise, og der står en forstoppet håndvask og venter på handling. Det sker en gang imellem, og det værste er, hvor uforudsigeligt hændelsen er. Heldigvis er der råd for: med et par enkelte remedier, er det muligt for dig selv at fixe dette problem – I de fleste tilfælde er en VVS’er fuldstændig unødvendig. Vi forklarer derfor flere forslag til, hvad du kan gøre; mulighederne er mange, men de fleste virker til deres problem.

Træk bundproppen op

Første løsning: Træk bundproppen op og se, om vandet flyder ned i afløbet. Eventuelt kan du også skille proppen ad og se, om der er noget i proppen, der forhindrer vandets fremdrift.

Hæld kogende vand ned i afløbet

Hvis vandet ikke løber ud af håndvasken, kan det være, at der er noget, der stopper bevægelsen nede i rørene. Her er der heldigvis kun behov for noget kogende vand. Opvarmningen får ”fyldet” til at løsne sig, så det er nemmere for vandet at løbende igenne. En anbefaling er ikke at bruge hverken sure eller basiske rengøringsmidler, da det kan lave huller i rørene.

Brug svupperen

Løsningen på problemet kan også have noget at gøre med trykket: Ved at bruge en svupper, vil vandet hurtigt blive transporteret ned gennem kloakken.

Rens vandlåsen

Vandet filtreres igennem en vandlås, som opfanger alt, som ikke er vand. På et tidspunkt ender vandlåsen med at blive fyldt op, og vandet kan derfor ikke løbe igennem. Derfor er det en fordel at give din vandlås en grundig rengøring

Undersøg gulvafløbet

Er dit afløb lavet således, at du kan få adgang til gulvafløbet, er det også værd at give et forsøg Sker det det uheldige, at ingen af de overstående forslag virker for dig, må vi desværre konkludere, at der ikke er nogen vej uden om det: der er behov for en VVS’er. Heldigvis er der stor forskel på priserne, så det er muligt at finde en billig VVS’er, der kan tage sig af problemet. En anbefaling er at kontakte diverse lokale VVS’ere i dit område og se, hvordan prisniveauet er blandt de forskellige udbydere.

Similar Posts