Hvordan får man en støttekontaktperson?
Hvad er en kontaktperson?
Nogle børn og unge har brug for en ekstra hånd, for at støtte dem i deres hverdag. Denne ekstra hånd kan komme vha. en støttekontaktperson, der kan hjælpe og vejlede barnet eller den unge i forskellige anledninger. Det kan f.eks. være at støtte barnet eller den unge i sit fritidsliv, i skolegangen, med uddannelse, transport og meget mere. Kontaktpersonen er altså til rådighed for dig, der har brug for en ekstra voksen at tale med, som du trygt kan finde hjælp og vejledning hos.
Hvordan får du en støttekontaktperson?
Når du søger om at få en støttekontaktperson, er det kommunen, der vurderer, om du har behov for en. Kommunen kan faktisk også vurdere, om din familie også har brug for en støttekontaktperson i sin hverdag – det er altså ikke udelukkende kun for børn og unge. For at få en støttekontaktperson skal dine forældre altså kontakte kommunen, som derefter vurderer sagen. Når sagen er afsluttet får du altså tilbudt din støttekontaktperson, hvis du vurderer, der er brug for det. Hvis man dog er i en situation, hvor man ikke har det godt derhjemme, kan man selv tage kontakt til børnerådgivere, som derefter kan hjælpe dig med at få en kontaktperson.
Hvorfor få en støttekontaktperson?
Hvis du har det dårligt derhjemme eller bare føler, at du kunne bruge en ekstra voksen at tale med, så er en kontaktperson ideelt. Det kan være af forskellige årsager, men centralt er det, at du og kontaktpersonen får skabt gode relationer, sådan at I forstår hinanden, og kan hjælpe hinanden gensidigt. Nogle har brug for at komme ud af skadelige miljøer, kriminalitet, sociale problemer og meget andet. Det skal helst være et åbent forum, når I taler med hinanden, sådan at I bedst kan forstå situationen, og hvad der bedst kan gøres. Sådan kan en støttekontaktperson hjælpe dig, sådan at du føler omsorg, har nogen at tale med og vejlede dig, sådan at du kan klædes på til de næste skridt i livet!