Sådan afhjælper du søvnapnø og snorken

Søvnapnø – når snorken bliver alvorligt

Rigtig mange snorker – både mænd og kvinder. Snorken skyldes en afslapning i svælgets muskler, hvilket får det bløde væv i halsen til at vibrere når man trækker vejret. Snorken er ofte harmløst, men for nogen har det større konsekvenser end blot mild irritation hos sin partner – dette kaldes for søvnapnø.

“Apnø” er betegnelsen for når man stopper med at trække vejret mens man sover. Dette får oftest (og ideelt) kroppen til at vågne op, da den ikke kan få ilt ned i kroppen, og dette resulterer i, at folk med søvnapnø ikke kan falde i en dyb søvn.

Symptomer på søvnapnø

Der er forskellige symptomer at holde øje med når det kommer til søvnapnø. Kraftig snorken er naturligvis et vigtigt symptom, men kraftig snorken betyder ikke alene, at man har søvnapnø. De vigtigste symptomer er udmattelse grundet manglende søvn og hyppige opvågninger i løbet af natten. Disse fører så til dagsymptomer som irritabilitet, koncentrationsbesvær og potensforstyrrelser.

Man kan have haft søvnapnø i flere år uden at være klar over det, så hvis man oplever nogle af disse symptomer på jævnlig til daglig basis, bør man ringe til sin læge og få en snak med dem.

En snorkeskinne kan afhjælpe søvnapnøen

At lide af søvnapnø kan have alvorlige konsekvenser, både for ens dagligdag og ens helbred, og det er derfor vigtigt, at man får gjort noget ved det, hvis søvnapnøen er alvorlig. Den letteste og mindst invasive løsning på søvnapnø er en snorkeskinne, eller antiapnøskinne, som er en speciallavet skinne der på behagelig vis skubber underkæben lidt længere frem end sædvanligt. Dette sikrer frie luftveje imens du sover. Hos Silketand.dk, din tandlæge i Silkeborg, kan du specialfremstillet en snorkeskinne specielt til dig, som sikrer dig en god og sund nattesøvn, og en uforstyrret hverdag. Kontakt dem i dag, hvis du har mistanke om, at du har søvnapnø.

Similar Posts