Trænger du til et nyt sofabord?

Dette skal du tage stilling til inden du vælger et sofabord

Et sofabord er måske vigtigere end mange af os går og tænker. Forestil dig, at du kommer ind i en stue, hvor der er lækker harmoni mellem sofaerne, kommoden, fjernsynet, malerier, vægur, lamper etc. – men der ét problem. Sofabordet passer slet ikke ind. Det er alt for stort, har ikke den rigtige farve og en upassende form. Og så bliver du godt nok skuffet! Det er netop sådanne overvejelser, du skal tage stilling til: den overordnet æstetik, harmoni i rummet, farve, størrelse, form, funktionalitet osv.

Tag stilling til, hvad du skal bruge sofabordet til

Sofabordets funktionalitet er altså rigtigt vigtigt at tænke over. Det nytter ikke at have et kæmpe sofabord, hvis du blot stiller kaffen på den, og heller ikke, at det er småt, hvis du har tænkt dig at spise på det tit. Det handler altså om at finde balancen mellem dine behov – og nok også gæsters behov – og sofabordets funktionalitet. Hertil skal du også overveje sofabordets materialer, om du vil dække overfladen, hvilken form den skal have osv. Et småt træsofabord, der kan væltes omkuld ved en lille fejlbevægelse, er nok ikke ideelt, hvis du har gæster på besøg og flere sager på bordet; her er et større, robust sofabord nok det rette valg. Altid hav form og funktion i tankerne.

Dette skal du huske, hvis der er børn i hjemmet

Tit er sofaborde lige den rette højde for små børn. De kan komme løbende med deres glade små ansigter og korte ben, som de næsten selv snubler over, og stille sig lige hen til kanten af bordet – så finder de måske en tusch frem, og farver løst, måske nupper de nogle sager fra bordet, eller måske snubler de og slå sig på sofabordets kant. Det er altså alt sammen noget, du skal overveje, når du køber et sofabord med børn i hjemmet. Skal sofabordet have runde eller spise kanter? Skal det være lavet af et robust materiale, der er nemt at vedligeholde? Noget der kan tåle maler, farver og en masse snavs? Etc. Når du har svaret på alle spørgsmål, så kan du helt sikkert finde dit rette sofabord!

Similar Posts