Sådan vælger du den rette varmepumpe

Dybest set findes der tre forskellige typer af varmepumper, der alle har det tilfælles, at de omdanner energi, der er i luften eller jorden, så den kan benyttes til opvarmning af boligen eller opvarmning af vandet. Den største grund til at vælge en varmepumpe er, at den kan give store energibesparelse, hvilket kan mærkes økonomisk, hvis alternativet er opvarmning ved gas-, olie- eller elvarme. Når du står med valget af ny varmepumpe, kan du kontakte I/S Smed, der har den rette viden og know-how inden for dette område.

De tre typer varmepumper

Luft-til-vand vampepumpen: Hvis du bor i et almindeligt parcelhus, hvor der ikke forekommer et stort energitab, kan varmepumpen også hjælpe dig med at spare mange penge på opvarmning i boligen. Dette kan gøres med en luft-til-vand varmepumpe, der fungerer ved, ventilatoren i varmepumpeanlægget trækker luft ind, og puster den forbi en varmeveksler, hvor der opstår et tryk, der giver din bolig varme.

Luft-til-luft varmepumpe: Luft-til-luft varmepumpen fungerer ved, at den henter energien fra udeluften og blæser varm eller kold luft ind i din bolig alt efter indstilling. Fordelene ved den pumpe er også, at den optimerer indeklimaet ved at fordele luften behageligt og nedbryder forureningspartikler. Dette er også ensbetydende med, at risikoen for fugt og skimmelsvamp i huset er lavere.

Væske-til-vand varmepumpe: Væske-til-vand varmepumpen, også kaldet jordvarme, har sin funktionalitet ved, at energien bliver transporteret gennem jordvarmeslanger til en fordamper, der udvinder energi og sender denne videre til kondensator og kompressor, der øger trykket, hvilket får temperaturen til at stige. Slutteligt leveres energien til centralvarmeanlægget, hvorfra man får varme i radiatoren samt varmt vand.

Similar Posts