Skrotning af brændeovn 2021

Ny lov om skrotning af brændeovne

Fra april 2021 træder en ny lov i kraft, hvilket betyder, at gamle brændeovne fra før 2003 enten skal skrottes eller udskiftes med en ny, når man køber en bolig med en ældre brændeovn. Det er nemlig køberen, der, ifølge loven, skal sørge for at have udskiftet eller skrottet brændeovnen senest et år efter, at huskøbet er gået igennem. Loven skal sikre en reducering af partikelforurening og sker som en ændring af loven om miljøbeskyttelse.

Har du netop købt hus, eller er du i fuld gang med den store boligjagt, skal du derfor være opmærksom på dette, hvis du ender med at købe et hus med en ældre brændeovn.

Hvordan skrotter jeg min brændeovn?

Det er dog ikke desto mindre nok at være opmærksom på, om du skal skrotte en ældre brændeovn. Lige så vigtigt er det nemlig at vide, hvad du skal gøre, og hvordan du korrekt skrotter din gamle brændeovn. Der er nemlig mange, der ikke rigtigt ved, hvad de skal gøre, når de har noget, der skal skrottes. Det bedste råd er at kontakte den lokale skrothandler nær Haderslev, hvis du har noget, du er i tvivl om, hvordan det skal skrottes.

Ligesom når man skrotter en gammel bil, skal en ældre brændeovn, efter den nye lovgivning, faktisk også afleveres hos en skrothandler, der på miljømæssig forsvarlig vis kan håndtere skrotningen.

Travle skrothandlere

Sidst kravet om skrotning af ældre brændeovne var i kraft, blev der skrottet mere end 19.000 brændeovne hos diverse skrotforhandlere landet over. Lovforslaget skal være med til at begrænse luftforureningen, og derfor er tiltaget nu igen blevet taget op. Kontakt din lokale skrothandler nær Haderslev og få hjælp til skrotningen af din gamle brændeovn.

Similar Posts