Symptomer på hjerteangst

Flere og flere døjer med angst i forskellige grader. En af de angsttyper, der er udbredt, er den såkaldte hjerteangst. Den indebærer den frygt, som mange oplever, når de har fået konstateret en hjerte-kar-sygdom. Det kan nemlig udløse en angst for fremtidige hjerteproblemer og dødsangst, hvilket er en naturlig reaktion på hjerte-kar-sygdomme. Hjerteangst bør tages alvorligt, da det kan have konsekvenser for din hverdag, hvis du jævnligt bliver ramt af angstanfald. Derfor får du her en liste over de forskellige symptomer på hjerteangst, så du kan holde øje med det og forsøge at håndtere det.

Lignende symptomer på angst og hjerteproblemer

De forskellige symptomer på hjerteangst og hjerte-kar-sygdomme kan ligne hinanden meget og derfor være svære at skelne hinanden. Det gælder eksempelvis følgende symptomer:

  • Voldsom hjertebanken og åndenød
  • Ryste- og svedeture
  • Tørhed i munden
  • Svimmelhed
  • Du kan opleve en følelse af uvirkelighed
  • Du oplever anspændthed i kroppen og spændte muskler

Det er ubehageligt og skræmmende at opleve disse symptomer, og derfor er det en fordel at kunne kende forskel på, hvorvidt der er tale om angstsymptomer eller hjerteproblemer.

Det skal du gøre, hvis du oplever hjerteangst

Det kan være svært at skelne selv mellem angst og en hjertesygdom, hvorfor den vigtigste og bedste løsning på hjerteangst er at opsøge din læge. Her kan du få afgjort, hvad der er tale om, så du kan få dæmpet din angst. Ofte udvikler det sig nemlig til en ond cirkel, hvis du ikke får det tjekket hos lægen, da dette forstærker de fysiske symptomer på hjerteproblemer, hvilket igen forstærker din angst. Ved at opsøge din læge kan du derfor neddæmpe hjerteangsten og dermed også dine symptomer på hjerteproblemer.

Similar Posts