|

Hvad er alternativ behandling?

Rigtig mange mennesker benytter sig af alternativ behandling, når er syge. Men hvad er alternativ behandling helt præcist, og hvad skal man være opmærksom på, når man benytter sig af det?

Alternativ behandling kan både være behandlingsformer, som udføres af behandlere, der ikke er autoriserede sundhedspersoner, og behandling som udføres af autoriserede sundhedspersoner, men hvor der bruges metoder, der som udgangspunkt ikke bruges inden for sundhedsvæsenet.

Alternativ behandling dækker således over en lang række af forskellige behandlingsformer, herunder:

  • Zoneterapi
  • Kosttilskud
  • Hypnose
  • Musikterapi

Listen er lang, og nogle alternative behandlingsformer er gennem tiden også blevet introduceret i det offentlige sundhedsvæsen – fx akupunktur, som i dag også bruges på nogle fødeafdelinger rundt omkring, hvor det tilbydes for at lindre smerter i forbindelse med fødsel.

Samtidig tilbydes akupunktur også på nogle kræftafdelinger, da det siges at kunne modvirke kvalme, opkast, som opstår hos patienter, der gennemgår kemoterapi.

Virker alternativ behandling?

En af svaghederne ved alternativ behandling er, at man, når man investerer tid og penge i en behandlingsform jo gerne vil have af den virker, men her er der lavet meget lidt forskning inden for alternativ behandling, og det er derfor svært at komme på et korrekt svar på om behandlingen virker eller ej.

Der er dog rigtig mange mennesker, der har fantastisk gode oplevelser med alternativ behandling, og som mærker klar bedring efter perioder med alternativ behandling. Det er vigtigt, at man ikke tænker, at en enkelt alternativ behandling kan løse problemet eller lindre smerte, men at det er en proces, og at der i langt de fleste tilfælde skal gentagne behandlinger til for at få hånd om problemet.

Bliv alternativ behandler

Overvejer du selv at blive alternativ behandler og tage en uddannelse i alternativ behandling, så er det bare at springe ud i det. Undersøg dine muligheder og find ud af, hvilken alternativ behandlingsform, du finder spændende og interesserer dig mest for. Der findes flere skoler rundt omkring i Danmark, som tilbyder forskellige typer af uddannelse inden for alternativ behandling. 

Similar Posts