Kategorier
Blog

Bagerens gode råd til når du bager

Det er altid en god idé at læse op på, hvad der anbefales for at opnå den bedst mulige bagning. Bager Rønde tilbyder i den forbindelse bagerens egne gode råd til, når du bager.

Bagerens bageråd

  • Læs opskriften, vær opmærksom på valg af de rette ingredienser og skab et overblik over din bagning.
  • Placér ingredienser nemt tilgængelige og organiser dem efter hvornår og hvor meget, der skal bruges.
  • Følg opskriften så vidt muligt. Dette er især vigtigt i forbindelse med bagning af noget, som du ikke har erfaring med. Der kan altid eksperimenteres senere i processen.
  • Fokus på hygiejnen er essentielt. Vask fingre og eventuelle redskaber af både inden og efter brug for at undgå skadelige bakterier.
  • Vær nøjagtig og vej tingene grundigt af. Sådan undgår du uforudsete udfordringer.
  • Håndter din dej med omhyggeligt og blidt, når du former den. Sådan undgås det, at luften slås ud af den.
  • Bag brød ved højere varme i kortere tid. Dette kan i visse tilfælde afhjælpe tørhed, men anbefales dog mest, hvis dette i forvejen er et problem.
  • Forvarm din ovn inden ved høj varme og skru ned, når brød el. kage indsættes.