Bagerens gode råd til når du bager
Det er altid en god idé at læse op på, hvad der anbefales for at opnå den bedst mulige bagning. Bager Rønde tilbyder i den forbindelse bagerens egne gode råd til, når du bager.
Bagerens bageråd
- Læs opskriften, vær opmærksom på valg af de rette ingredienser og skab et overblik over din bagning.
- Placér ingredienser nemt tilgængelige og organiser dem efter hvornår og hvor meget, der skal bruges.
- Følg opskriften så vidt muligt. Dette er især vigtigt i forbindelse med bagning af noget, som du ikke har erfaring med. Der kan altid eksperimenteres senere i processen.
- Fokus på hygiejnen er essentielt. Vask fingre og eventuelle redskaber af både inden og efter brug for at undgå skadelige bakterier.
- Vær nøjagtig og vej tingene grundigt af. Sådan undgår du uforudsete udfordringer.
- Håndter din dej med omhyggeligt og blidt, når du former den. Sådan undgås det, at luften slås ud af den.
- Bag brød ved højere varme i kortere tid. Dette kan i visse tilfælde afhjælpe tørhed, men anbefales dog mest, hvis dette i forvejen er et problem.
- Forvarm din ovn inden ved høj varme og skru ned, når brød el. kage indsættes.