Er din kloak stoppet? Dette skal du gøre

Hvis du er boligejer, er du underlagt kravene i forhold til vedligeholdelse af kloakrørene på din grund. Mange er ikke opmærksomme på dette krav, og i nogle tilfælde fører dette til, at kloakken stoppes. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte en autoriseret kloakmester, der kan give din kloak en kloakspuling, der kan sikre, at vandet frit kan strømme igennem rørene igen. Dog kan det alligevel være fordelagtigt at få foretaget jævne gennemspulinger af kloakken, hvilket vil sikre, at din kloak pludselig ikke er stoppet på det værst tænkelige tidspunkt.

Gode råd til vedligeholdelse af din kloak

Hvis du ønsker at sikre fri gennemstrømning i din kloak, er der en række forebyggende foranstaltninger, du kan foretage dig for at sikre dette. Disse vil blive uddybet i det efterfølgende:

  • Smid fedt, kaffegrums og madrester i skraldespanden – skyl ikke disse ting ud i afløbet. Disse ting kan på længere sigt stivne i afløbet og føre til fedtaflejringer og derved forstoppelse.
  • Ikke smid ikke-opløselige genstande i toilettet. Her er der tale om klude, vatpinde, hår og andet. Disse genstande kan både skabe problemer i den egen kloak, men også ved renseanlægget.
  • Kemikalier og maling må aldrig hældes ud i kloakken.
  • Rens tagrender og nedløbsrør.

Hvis du følger ovenstående råd, vil du mindske risikoen for, at din kloak stopper en dag. Du slipper herved for at blive nødt til at kontakte en autoriseret kloakmester, der kan foretage en kloakspuling af din stoppede kloak.

Kontakt en autoriseret kloakmester Hvis du ønsker at få foretaget en kloakspuling, skal du blot kontakte en kloakmester såsom Midtdjurs Kloakservice, der foretager kloakservice på Djursland, der har den rette viden og det rette udstyr til at foretage opgaven.

Similar Posts