Hvornår bør du skifte til vinterdæk?

Er du bilejer, er det vigtigt, du ved, hvornår du skal skifte dine dæk på bilen. Man skifter normalvis dæk to gange om året fra sommer- til vinterdæk og omvendt. Fordelen ved at skifte til vinterdæk er, at du opnår en mere sikker kørsel på de isglatte veje, da vinterdæk har et bedre vejgreb og en kortere bremselængde end sommerdæk. Som navnet indikerer, så er vinterdæk bedre egnede til færdsel på vejene, når temperaturen falder, og isen lægger sig usynligt på asfalten.

Hvornår er det bedst at skifte sine dæk?

Overgangen mellem årstiderne svinger stadigt mere og mere i Danmark, og derfor kan det nogle gange være svært at vurdere, hvornår man bør skifte til vinterdæk og tilbage igen. Det anbefales at skifte til vinterdæk, når temperaturen om morgenen og aftenen falder til ned omkring 7 grader. Dermed er det ikke til at sige med sikkerhed, i hvilke måneder der er tid til dækskifte. Dog plejer man at skifte til vinterdæk i november og til sommerdæk midt april, hvis vejret egner sig til det. 

Hvis dine dæk er mere end fem år gamle, bør de skiftes under alle omstændigheder. Derudover bør du holde øje med mønsterdybden i dækkene. Mønsterdybden på vinterdæk skal være minimum 4 mm., mens den på sommerdæk skal have en mønsterdybde på minimum 1,6 mm.

Gør brug af et dækcenter Hvis du har kompetencerne til det, kan du sagtens skifte dine dæk selv. Det kan dog blive en hård opgave, og mange vælger derfor at få skiftet vinterdæk på dækcenter. Hos Vejle Dæk og Udstødning kan du få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk, når sæsonen byder det. De tilbyder også opbevaring af dine dæk på deres dækhotel, hvis det ønskes – så undgår du pladsmangel derhjemme.

Similar Posts