Kan hypnose virke på flyskræk?

Hvad er flyskræk?

Angst for at flyve kaldes Aviofobi, og det betyder simpelthen, at man er bange for at flyve. Det er irrationel form for angst, som ikke blot kan afhjælpes ved at man får at vide, at flyvning er langt sikre end at køre i bil. Tegnene på flyskræk er både angst for at flyve, når du sidder i flyet men også, hvis du bliver konfronteret med muligheden for at flyve, er på vej ind i en lufthavn eller fravælger rejser, fordi de inkluderer transport med fly.

Gode råd mod flyskræk

  1. Undgå stress og tag afsted mod lufthavnen i god tid. Stress påvirker nemlig din flyskræk negativt.
  2. Rejs i tøj som du føler sig godt tilpas i. Det skal være bekvemt for dig at sidde i flyet, så du bedre kan slappe af.
  3. Fortæl dem, som du rejser med, at du har flyskræk. Måske kan de hjælpe dig med at flytte fokus væk fra angsten og holde dig distraheret med snak.
  4. Fortæl flypersonalet, at du er bange for at flyve. Det er nok ikke første gang, at det oplever en, der er nervøs for at flyve, og derfor kan de nok hjælpe dig.
  5. Opsøg information om det, som du er bange for, så du rationelt kan tale dig selv ned igen, hvis angsten opstår.

Behandling af flyskræk

Hvis de ovenstående råd ikke hjælper på din flyskræk, kan du søge hjælp til at få angsten til at forsvinde. Du kan få angst hypnose, hvor du ubevidst kan komme i kontakt med din angst og arbejde med den, så du kan komme til at flyve uden flyskræk. Derudover kan benzodiazepiner mod angst og uro også afhjælpe din angst, når du sidder i flyet.

Similar Posts