Hvorfor bør du gå til psykolog

Derfor bør du få psykologhjælp

Det kan være rigtig svært, hvis vi selv skal tage stilling til, hvornår psykologhjælp er nødvendigt. Mange vil desværre have en ærgerlig tendens til at feje problemerne under gulvtæppet og trække på skulderen.

En psykolog kan hjælpe dig med at få et realitetstjek – for er det i bund og grund rigtigt, når du tænker, du er en dårlig studerende, kæreste, forælder eller noget helt andet? Typisk vil svaret være nej, og at disse følelser udløses et helt andet sted fra. Hvis der er mange problemer at tage stilling til, vil nogen have en tendens til at lukke af fra omverden, fordi de måske tænker, at de ikke vil bebyrde deres nærmeste eller helt enkelt ikke orker at fortælle omkring sig. Dette kan nemlig sætte en i sårbar situation, hvilket i sig selv kan virke drænende.

Mødet med psykologen

Når du skal mødes med psykologen, foregår det typisk i rolige omgivelser, således der i hvert fald er fundamentet for, at du kan få udløb for dine følelser og tanker. Psykologen er en neutral aktør i dit liv, hvorfor det netop kan være en god behandlingsmulighed. Ofte glemmer man, at familie eller venner måske selv er med til at skabe ens problemer. Det kan altså være vanskeligt for et familiemedlem at tænke nøgternt, da de selv er indblandet. Derudover skal du også have in mente, at psykologen har 5 års studie på bagen og netop er uddannet til at udstyre dig med redskaber til at tackle problemer. Desuden skal du være opmærksom på, at du nok ikke er helbredt efter én konsultation, men at derimod er tale om adskillige konsultationer, før du har redskaber nok til at tackle dine problemer.

Similar Posts