Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi minder på mange områder om en helt klassisk samtale med rigtig gode venner. Psykologen vil nemlig gøre alt for at få skabt et rum, som du kan føle dig ligeså tryg i, som du gør med dine allernærmeste venner. Forskellen er dog bare på en samtale med en psykolog kontra samtale med dine venner, at psykologen er uddannet i menneskets psykologi. Derudover er psykologen uddannet i at samtale med dig og bringe positiv forandring ind i samtalen.

Samtaleterapi er for alle der ønsker positiv forandring

Der er rigtig mange forskellige årsager til, hvorfor folk går til psykolog. Og faktum er, at der ikke behøver være en særlig stor årsag til at tale med en psykolog. Hvis du føler, at du har brug for hjælp til at skabe en positiv forandring i dit liv, har nogle livsomstændigheder, du gerne vil bearbejde eller kommer overens med eller noget helt tredje, så kan samtaleterapi hjælpe dig til at komme videre.

Derfor er det vigtigt at vælge den rette psykolog

Selvom psykologen er en helt udefra stående, som ikke på forhånd kender dig eller dit liv, er det stadig rart, at du kan mærke, at der er en forståelse for din situation fra din psykologs side. Derfor er det vigtigt, at du finder en erfaren psykolog, hvor du kan mærke, at der er en forståelse, en respekt og en kemi, så du har nemmere ved at føle dig tryg i situationen. Du skal finde en psykolog, som du tør åbne op for. Derfor er det også hele i orden at afprøve en psykolog og så bagefter finde ud af, at det ikke virker rigtigt alligevel.

Similar Posts