|

Sådan griber du et dødsbo an

Hvis du mister en nær slægtning, kan det være ensbetydende med, at du står med et dødsbo. Hvis dette er tilfældet, kan opgaven godt være lidt intimiderende, da du står med opgaven at skulle rydde op i ting, der er indsamlet over en livstid. Både opgaven i sig selv kan virke uoverskuelig, men også det at skulle beslutte, hvad der skal gemmes, kan være en stor opgave med begrænset plads hos dig selv.

Praktiske råd til, hvordan oprydningen kan startes

Her er nogle er de beslutninger, der skal træffes, når I skal i gang med oprydningen af et dødsbo:

  • Hvem skal deltage i oprydningen? Er der behov for hjælp fra flere end de nærmeste?
  • Er der nogle nære familiemedlemmer, der ikke har mulighed for at være tilstede? Hvis dette er tilfældet, skal disse kontaktes og spørges ind til, hvad de gerne vil beholde fra den afdøde.
  • Planlægning af, hvordan oprydningen skal gribes an. For at gå så systematisk til værks som muligt, er det mest optimalt at oprydde et rum af gangen.
  • Hvor meget tid vil I bruge på oprydningen? En god regel er at tage rydningen er dødsboet i jeres eget tempo. Igennem oprydningen vil I sandsynligvis falde over gamle objekter, som har stor affektionsværdi for jer, hvilket godt kan være overvældende. Hvis det er noget, I har lyst til at gemme, men ikke har plads til, kan et råd være at tage et billede af tingene og evt. få lavet en mindebog med objekterne.

Har I brug for hjælp til rydning af dødsboet?

Hvis I har brug for hjælp, er der en række firmaer, som har specialiseret sig af rydning af dødsboer. Bl.a. firmaet Brugte Møbler & Småting har de rette kompetencer og ved præcis hvordan, at sådan en trist situation skal gribes an. Hvis I bor i København, er det derfor meget nærliggende at kontakte dem for at få hjælp til rydning af dødsboet.

Similar Posts