|

Sådan holder du en god hygiejne på din restaurant

Når det kommer til at skulle undgå at blive smittet med virus, når du er i det offentlige rum, er der en række gode råd, der er værd at følge, hvilket vil fremgå af det følgende.

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som hyppigt berøres

For det første er det en rigtig god ide at blive vaccineret, da vaccinen giver høj beskyttelse mod både det at blive smittet og syg af COVID-19. Her taler man om, at jo flere, der bliver vaccineret, jo bedre kontrol vil vi få med epidemien. Hertil skal det nævnes, at det er vigtigt at få både 1. og 2. vaccine, hvis du ønsker fuld beskyttelse.

Hvis du får symptomer, skal du gå i selvisolation samt blive testet med en PCR-test. Hvis din test er positiv, skal du derefter forblive i selvisolation.

Helt generelt sker smitten med COVID-19 med spredning af dråber i næromgivelserne, og smitten kan derfor minimeres, hvis vi blot holder afstand og begrænser fysisk kontakt.

Det er også afgørende at huske at lufte ud, da de såkaldte mikrodråber bliver hængende i luften efter enten nys eller hosten, hvilket er grunden til, at der generelt er større chance for smitte indendørs sammenlignet med udendørs. Ved at huske at lufte ud kan mikrodråberne i luften minimeres, hvilket vil minimere antal smittede.

Ved at holde god håndhygiejne kan kontaktsmitte mellem genstande, hænder og ansigt forebygges på bedste vis. Her anbefales det, at du vasker hænder ved synligt snavs på hænderne, ved fugtige hænder, efter toiletbesøg, efter bleskift og før håndtering af madvarer.

Risikoen for kontaktsmitte er størst fra overflader, som mange mennesker rører ved. Under denne kategori af genstande findes håndtag, gelændere, kontakter, trykknapper, tastaturer, armlæn, bordkanter, vandhaner osv. En anden måde, hvorpå risikoen for denne kontaktsmitte kan minimeres, er ved at benytte spritservietter til at tørre disse genstande af med. Dette er et meget effektivt redskab til at eliminere de bakterier, vi alle går rundt med.

Similar Posts