|

Sådan svejser man på sikker og forsvarlig vis

Det vigtigste, man skal sørge for, inden man går i gang med svejsning, er at have det rette udstyr og de rette forhold. Svejsning er ikke kun en moderne sidebeskæftigelse for mange mænd, men desværre en af de mere farlige af slagsen. Det skyldes, at mange af gasarterne udstedt og temperaturerne under svejsning kan give alvorlige skader på kroppen – Så hvordan svejser man sikkert? Det kan vi hjælpe dig med. Vi giver dig en guide til, hvad du skal være opmærksom, så du kan lave en professionel svejsning.

Sørg for at du kan ånde

For mange svejsere er udluftningen noget af det vigtigste, når det kommer til deres arbejde. Det sker, at under opvarmningen af metaller vil der blive udskilt gasarter, som er sundhedsskadelige – ved store mængder kan du langsomt begynder at danne forskellige former for kræft. Det betyder derfor, at du skal prioritere to forhold: åndedrætsværn og et godt ventileret rum. Når rummet er fyldt med røg, er det en fordel, at det kan komme ud på den ene eller den anden måde. Samtidig er åndedrætsværnet vigtigt for dig, fordi du godt kan komme til at arbejde i lang tid, og indtil de giftige gasarter er forsvundet, skal du kunne ånde ordentligt.

Sørg for dækkende påklædning

Når du er i gang med svejsning, vil du hurtigt mærke, at det bliver varmt. Til gengæld vil gnister og varmen også være dårlig for din hud, som bliver overanstrengt. Derfor er det en god ide at overveje sin påklædning, som er praktisk på flere måder: Sørg for brandafskærmende tøj, som ikke kommer til at brænde, selvom det er i kontakt med gnister over længere tid. Udover brandsikkert tøj må det gerne være let og med plads til luft, så du kan ånde inden under klæderne. Der er også andre overvejelser, når det kommer til svejsning, men det her er to praktiske elementer, som du gør klogt i at følge.

Similar Posts