Tandlægens råd: Disse fødevarer misfarver dine tænder

Mange mennesker døjer med gule tænder. Det kan være generende, da tænderne er det første, andre mennesker ser, når du kigger på en person. Derfor kan det gøre folk usikre på deres smil, hvis de har meget gule tænder. Heldigvis findes der mange måder at få hvidere tænder på, så du ikke længere skal bekymre dig for, om dine tænder er gule. Hvidere tænder kan gøre dig mere selvsikker, så du viser dit smukke smil frem til verden. Læs mere her om, hvordan du kan undgå gule tænder og den usikkerhed, der følger med dem. 

8 fødevarer du bør undgå

Noget af det, der har betydning for farven på dine tænder, er de fødevarer, du spiser og drikker jævnligt. Derfor får du her en liste over fødevarer, du kan undgå, hvis du ikke ønsker gule tænder:

  • Syrligt frugt og grønt. Det kan eksempelvis være vindruer, æbler og kiwier, da de alle indeholder meget syre og derfor ætser emaljen på tænderne, hvilket gør den mere modtagelig over for farvestoffer.
  • Vin har samme effekt som syrlig frugt. Samtidig indeholder det mørke farvestoffer, hvilket kan misfarve dine tænder.
  • Kaffe og te indeholder ligesom vin mange farvestoffer og bidrager derfor også til at gøre dine tænder gule.
  • Surt slik som vingummi eller bolsjer sætter sig fast i tænderne, hvilket er usundt for tændernes emalje.
  • Læskedrikke har også højt indhold af syre, hvorfor det har samme effekt som frugt og vin at drikke dette.
  • Mad med mange farvestoffer har generelt tendens til at misfarve dine tænder, så de bliver gule.
  • Smoothies med et højt frugtindhold indeholder meget syre og misfarver derfor dine tænder.
  • Tobak. Selvom det ikke er en fødevare, så er det en stor synder for gule tænder, da de efterlader brune belægninger på tænderne.

Få hvidere tænder

Hvis du synes, dine tænder er for gule, kan du også tage til din tandlæge for at få dem bleget, så de bliver hvidere. Du kan for eksempel finde en tandlæge på Frederiksberg. Her får du en kompetent rådgivning, så du også efter behandlingen ved, hvordan du kan holde dine tænder hvide.

Similar Posts