Disse mest essentielle arbejdsopgaver inden for tømrerfaget

Enhver mand med respekt for sig selv har et værksted med alt for meget grej: Mange har flere værktøjskasser med bits, ekstradele eller værktøj til niche-formål. Dog er det ofte sådan, at det meste værktøj er unødvendigt, da det mest basale er tilstrækkeligt. Så skulle det være for at blære sig. Derfor prøver vi at koge hele din samling nede til det mest essentielle; Vi starter derfor med at kigge på, hvilke former for arbejdsopgaver der findes inden for tømrerfaget, hvorefter vi redegør for det mest nødvendige værktøj. For at validere indholdet har vi allieret os med vidende folk inden byggebranchen.

Hvilken opgave står du overfor?

En tømrer sørger typisk for altid at have det rette værktøj til den rette opgave. I stedet for at fragte hele værktøjslageret med hver gang er det nøje udvalgt. Tømreren sørger dog også for at have ekstraudstyr, som bruges på bestemte opgaver. For en tømrer kan opgaverne inddeles i følgende kategorier:

  • Der skal samles noget: Til denne type opgave har du kun behov for en hammer, umbraco-nøglesæt, svensknøgle og papegøjetang
  • Der skal måles noget: Til denne type opgave har du kun behov for et vaterpas, båndmål og tommestok
  • Der skal hænges noget op: Til denne type opgave har du kun behov for en slagboremaskine, bits og borehammer
  • Der skal males noget: Her skal der masser af malergrej til. Udover maling skal du anskaffe dig pensler, spartel og ruller
  • Der skal skæres noget op: Til denne type opgave har du kun behov for en stiksav og håndsav.
  • Der skal slibes noget: Trekantsliber og excentersliber er tilstrækkeligt
  • Der skal skilles noget ad: Koben, Knibtang og skævbider er nok til at adskille ting fra hinanden.

Har du overstående til de bestemte opgaver, er du godt kørende; som nybegynder er det god træning at starte med basale opgaver, og der er derfor ikke behov for meget mere udstyr. Du vil hurtigt kunne købe unødvendigt ekstraudstyr. Nej, med vores basispakker kan du have det mest nødvendige lige ved hånden.

Similar Posts