Hvordan bliver man vikar?

At være vikar betyder i grove træk, at man tilgår en arbejdsposition, som oprindeligt skulle være besat af en fastansat. Man “erstatter” altså en fuldtidsansat på midlertidig basis. Vikararbejde er en god måde hvorpå du kan komme i et job – også inden for en branche, du måske ikke havde set dig selv i før. Du får altså mulighed for at prøve kræfter af med nogle nye områder.

Optjen penge og erfaring som vikar

De krav der er for at blive vikar afhænger af det specifikke fagområde, det enkelte vikarjob berører. Nogle vikarjobs kræver specifikke kompetencer og endda uddannelsesbaggrund, mens andre vikarjobs er mere åbne ift. Erfaring. Derfor vælger mange studerende at blive vikarer i deres sabbatår, så de kan komme ud og optjene både penge og erfaring, inden den videre uddannelse eller oplæring kalder på dem.

Bliv vikar hos dk vikar

Når man har fundet et vikarbureau som sender ud inden for ens egen lokalområde, tilmelder man sig som oftest igennem deres hjemmeside, hvorefter man normalt vil blive kaldt til en form for samtale. Her vil ens specifikke kompetencer og interesser blive afklaret, så man kan blive klar til sit første vikarjob. Når der ledigt job klar, vil vikarbureauet kontakte dig, så du kan komme afsted som aktiv vikar.

Similar Posts